Deventer- Tony, een documentaire van Benthe Forrer over naïviteit en doorzettingsvermogen. Het verhaal achter Tony’s Chocolonely.
In Deventer zal de film te zien zijn in Filmhuis De Keizer. Hier vindt op 24 april een speciale vertoning met nagesprek plaats:

Bekijk de trailer hier.
Kijk op amstelfilm.nl/tony voor meer informatie over de film en actuele vertoningsdata.

Tony vertelt het verhaal van een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis op weg naar een slaafvrije cacaowereld begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. Tony combineert een schat aan archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden om een zowel grappige als ontroerende, maar bovenal inspirerende ontstaansgeschiedenis te reconstrueren. De film laat zien hoe lastig het is om fundamentele fouten en onrechtvaardigheid uit een wereldwijd systeem te elimineren. Maar het is niet onmogelijk. Met een grote dosis humor en een niet aflatend doorzettingsvermogen weten de journalisten hun eerste zelfbenoemde slaafvrije chocoladereep op de markt te brengen. Het merk ‘Tony’s Chocolonely’ groeide de afgelopen tien jaar uit tot het grootste chocoladebedrijf van Nederland.