Deventer – Truckpoint Nederland kiest voor een vestiging in Deventer, op A1 Bedrijvenpark Deventer. Dat werd dinsdag bekendgemaakt tijdens het seminar Smart Logistics van de gemeente.

Impressie Truckpoint Emmen

De ervaren Truckpoint-exploitant uit Emmen strijkt met een compleet pakket aan voorzieningen voor trucks neer op het bedrijvenpark. Ondernemer Jorgen Kruit presenteerde dinsdag zijn plannen en ondertekende een optieovereenkomst.

Truckpoint

Kruit: “Het concept Truckpoint werkt volgens het one-stop-go-principe. Chauffeurs moeten in verband met de nieuwe rijtijdenwet regelmatig pauzeren, dat kan op een Truckpoint-locatie. Daar kunnen ze de vrachtwagens bewaakt parkeren, er zijn goede sanitaire voorzieningen en een horecagelegenheid. Na 1 stop kunnen de chauffeurs weer uitgerust op weg.” En met de nodige brandstof, want het concept omvat ook een tankstation.

Horecagelegenheid

De monumentale boerderij de Olthof op het bedrijvenpark is onderdeel van het plan. In het pand komt een horecagelegenheid. “In het restaurant willen we onder meer gaan werken met streekproducten. Het restaurant is open voor een breder publiek, zoals werkgevers en -nemers op het bedrijvenpark, mensen uit de buurt en passanten. Personeel gaan we lokaal werven, zodat het echt een Deventer tintje krijgt.”

Onmisbaar voor logistieke hotspot

Wethouder Robin Hartogh Heys: “Samen met Rijkswaterstaat zochten we naar mogelijkheden voor truckparking langs de A1.Truckpoint speelt daarop in met een breder concept. Onmisbaar voor een logistieke hotspot. Ook vermindert het  de parkeerdruk van vrachtwagens op andere bedrijventerreinen. Een uitstekende ontwikkeling dus voor Deventer.”

Goede gastheer

Mark van Mast Bedrijvenpark management Deventer: “Als goed gastheer bieden we graag goede faciliteiten. Dit concept ondersteunt onze activiteiten om economische ontwikkelingen in Deventer aan te slingeren. Het is een jarenlang gekoesterde wens van gemeente en bedrijvenparkmanagement.”