Deventer- Vorig jaar heeft de lenteactie van Groenlinks Deventer om een groene tuin te promoten veel respons gekregen. Uit een tiental aanmeldingen van inwoners van Deventer met een tegeltuin heeft de fractie een tuin uitgekozen om te gaan vergroenen. De gelukkige winnaar was erg blij met het resultaat en nu, een jaar na datum, genieten ze nog steeds van hun stukje groen. Dit jaar staat het team weer klaar om een inwoner van Deventer blij te maken met het opfleuren van een stuk tuin.

Wil je je eigen tuin onttegelen maar kom je er zelf steeds maar niet aan toe? Stuur een foto en motivatie (voor 25 juni 2016) naar: tjeerd@gldeventer gebruiken. De fractie kiest de ergste vertegelde tuin uit en komen binnenkort langs om een stukje vergroening te brengen!

De fractie hoopt met deze actie inwoners van Deventer te verleiden om hun betegelde tuin om te zetten in mooi groen.

Een groene tuin biedt verkoeling en zorgt ervoor dat het regenwater tijdens hevige regenbuien goed de grond kan intrekken; dit voorkomt overbelasting van de het riool. Dat dit geen overbodige luxe is, blijkt ook weer uit de wateroverlast in de afgelopen weken.

Ook kleine dieren zoals vogels, egels en insecten houden van een natuurtuin. GroenLinks Deventer ziet graag dat alle tuinen één ecologische verbindingszone vormen voor vogels en insecten en wil verstening tegengaan. De angst voor veel onderhoud is vaak niet terecht: je kan ook zelf met vrij simpele middelen, een fijne groene en bloeiende tuin aanleggen en onderhouden. Zelfs een vierkante meter draagt bij aan een beter stadsklimaat.

tuintegelteam