Deventer – De gemeente brengt dit voorjaar in De Vijfde Hoek circa 24 nieuwe kavels in de verkoop. De kavels liggen in het wijkdeel Spijkvoorderenk, tegen de Oerdijk aan, en zijn kleiner dan de kavels van Spijkvoorderhout. Er zijn al kavels vanaf circa € 45.000 k.k. inclusief btw.

Daarvoor krijgt de koper een kavel van circa 140 m² waarop een tussenwoning gebouwd kan worden. Met de uitgifte van deze kleinere kavels richt de gemeente zich met name op starters op de woningmarkt en mensen die een 1e eigen huis willen bouwen.

Samen bouwen met je buren

Naast ruimte voor zelf bouwen is het in De Vijfde Hoek ook mogelijk om samen te bouwen. Zo kunnen kopers zich ook samen met 1 of 2 anderen inschrijven voor een kavel voor een 2-onder-1-kapwoning of een rijtje van 3 woningen. Door samen te bouwen kan worden bespaard op de bouwkosten.

Start verkoop in mei

De kavels in Spijkvoorderenk worden in mei te koop aangeboden. Binnenkort maakt de gemeente de details bekend, onder meer alle kavelgroottes en prijzen en de startdatum van de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich op www.deventerverkoopt.nl en www.devijfdehoek.nl alvast oriënteren op de mogelijkheden voor het bouwen van een eigen huis.