Deventer-Vanochtend om 6 uur verliep het ultimatum van de bonden aan de grafische werkgevers. Werknemers gaan nu weer actie voeren voor een fatsoenlijke loonsverhoging, om te beginnen vanmiddag bij Roto Smeets in Deventer.
Het ultimatum volgde op het opnieuw vastlopen van de onderhandelingen op 1 juli. Werkgevers houden halsstarrig vast aan hun eis dat ze per bedrijf loonafspraken willen kunnen maken buiten de vakbond om.
 24-uursstaking
Op dit moment overleggen de bonden overal in het land met hun leden over acties.Vanmiddag vindt een ledenraadpleging plaats bij Roto Smeets in Deventer.
 Roto Smeets is de grootste drukkerijgroep van Nederland en telt momenteel 6 vestigingen. HR-directeur Richard van den Berg van het bedrijf is tevens voorzitter van de cao-onderhandelaars van de KVGO (de grafische werkgevers).
 In Deventer zit de diepdrukdivisie waar grote partijen worden gedrukt, waaronder tijdschriften als Donald Duck en Libelle.
 In de eerste weken van juni voerden drukkers en andere grafische werknemers ook op veel plaatsen actie, waaronder poortacties, informatiebijeenkomsten, werkonderbrekingen en een 24-uurstaking in Hoogeveen.
Eindbod
In een ultieme poging om de zaak vlot te trekken hebben de bonden vervolgens een eindbod op tafel gelegd. Daarin zit meer ruimte voor decentraal onderhandelen over loon, waarbij dan wel de bonden betrokken blijven.
 In ruil daarvoor vragen de bonden een loonsverhoging van 1 procent per 1 januari 2014, 1,5 procent per 1 januari 2015 en een eenmalige uitkering van 300 euro per oktober 2015. De cao zou een looptijd moeten krijgen tot eind dit jaar.
 Dit bod is echter door de werkgevers van tafel geveegd.