Deventer- Untold Stories of South Sudan is een coproductie van het Etty Hillesum Centrum, Studium Generale Saxion, Minor Global Citizenschip en Shelter City Deventer.

Mensenrechten in Zuid-Soedan
Zuid-Soedan is sinds 2011 onafhankelijk en het jongste zelfstandige land ter wereld. Vanaf december 2013 is het land verwikkeld in een burgeroorlog die bijna 400.000 Zuid-Soedanezen het leven kostte en nog eens 4 miljoen Soedanezen heeft gedwongen hun huis te ontvluchten. Een vredesovereenkomst is getekend maar garandeert dit vrede? De jonge Afrikaanse democratie vocht voor zijn onafhankelijkheid en vecht nog steeds voor het recht te leven en niet slechts te overleven. En geldt artikel 1 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, waarin staat dat alle mensen vrij en gelijk in waardigheid en rechten worden geboren, ook voor inwoners van Zuid-Soedan? Op de dag van de mensenrechten willen we u uitnodigen om te luisteren naar de niet vertelde verhalen van zuid soedan en betrokken worden in de transnationale dialoog over mensenrechten.

Boeiende dialoog
Een deel van deze informatieve en interactieve avond is gereserveerd voor het stellen van vragen en het voeren van een dialoog over de internationale mensenrechten in Zuid-Soedan. Deelnemen aan deze bijeenkomst is kosteloos en aanmelden niet nodig.
Wanneer : dinsdag 10 december
Waar: “Etty Hillesum centrum (Roggestraat 3, Deventer)
Tijd: van 19.30-21.00
Toegang: gratis, aanmelden via administratie@ettyhillesumcentrum.nl

Key note speakers:
• Miss T (human rights activist uit Zuid Soedan, shelter city gast Deventer)
• Ilse Wermink (expert Zuid Soedan, pax for peace)

Moderater Tonia Dabwe (SoVenture & Deventer wereldstad)

Afbeeldingsresultaat voor etty hillesum centrum"