Deventer- De voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de Hanzeweg zijn in volle gang. Kabels, leidingen en de riolering worden vervangen. Onderstaand de werkzaamheden uitgelegd en de gevolgen voor het verkeer.

Vervangen riolering
Maandag 10 oktober wordt er gestart met het vervangen van de riolering in de groenstrook tussen de weg en  de parallelweg. Er wordt begonnen bij de brug en er wordt gewerkt richting de kruising met de Zutphenseweg in een afgeschermde werkomgeving. Dit neemt ongeveer 3 weken in beslag. Fietsers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de parallelweg. Aansluitend wordt begin november de nieuwe weg gemaakt en geasfalteerd.

Oversteek fietsers- en voetgangers Gotlandstraat
De fiets- en voetgangersoversteek bij de Gotlandstraat gaat voor een aantal dagen dicht om de riolering aan te kunnen leggen. Fietsers worden met gele borden omgeleid via de Zutphenseweg.
Vanaf 10 oktober is het gedurende een langere periode niet mogelijk om vanaf de Hanzeweg richting het centrum rechtsaf te slaan naar de Zutphenseweg. Het verkeer richting het centrum  vanaf de Gotlandstraat wordt omgeleid via de Hanzeweg – Industrieweg.

Linksaf vanaf Gotlandstraat richting Hanzeweg opgeheven
Verkeer vanaf de Gotlandstraat kan vanaf 10 oktober niet meer linksaf de Hanzeweg op rijden. Ook in de eindsituatie is dit niet meer mogelijk. Verkeer vanaf de Gotlandstraat kan dan alleen nog rechtsaf de Hanzeweg op. Voor fietsers blijft de oversteek in de eindsituatie wel mogelijk aan één kant van de weg.

Verplaatsen bushalte Gotlandstraat
De bushalte Gotlandstraat aan de zijde van de Rabobank wordt tijdelijk verplaatst. De tijdelijke bushalte komt ter hoogte van de brug. Let op de aankondiging bij de bushalte.

Afbeelding