Deventer- Gemeenten hebben met het Rijk afgesproken om op korte termijn noodopvang te bieden voor vluchtelingen. Op dit moment ontvluchten veel mensen de oorlog in hun land. De gemeente Deventer wil mensen in nood niet in de kou laten staan en wil haar bijdrage leveren. De gemeente Deventer heeft daarom aangeboden om tijdelijk onderdak te bieden aan 250 vluchtelingen aan de Laan van Borgele. Vanavond van 19:00 uur tot 21:00 uur kunt u
binnenlopen bij het voormalige Auping pand aan de Laan van Borgele 70 om uw vragen te stellen.

 

De noodopvang is voor 250 mensen die asiel hebben aangevraagd en waarvoor niet direct plaats is in een asielzoekerscentrum (AZC). De opvang voorkomt dat vluchtelingen om de paar dagen van de ene naar de andere sporthal in Nederland moeten verkassen.

Voor hoe lang is de noodopvang?

Er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het aantal AZC’s. De noodopvang wordt opgeheven zodra er plek is om alle vluchtelingen op te vangen in een AZC. Hoe snel dit lukt, is nog niet duidelijk. De gemeente biedt de locatie aan voor een jaar of zo nodig langer.

Waarom aan de Laan van Borgele?

Het leegstaande pand ligt op een goede plek om een veilige basis te zijn, zodat mensen kunnen bijkomen van een hectische periode. Het kan snel en eenvoudig ingericht worden tegen redelijke kosten.  De eerste vluchtelingen verwachten we al snel, mogelijk al voor de kerstdagen. We houden u op de hoogte.

Komt er een omwonendencommissie?

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) beheert in Schalkhaar een AZC voor 650 mensen. Door goed contact tussen een omwonendencommissie en het COA worden eventuele vragen en wensen snel en goed opgepakt. Het COA wil dit bij deze tijdelijke noodopvang ook zo doen.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de opvang van vluchtelingen aan de Laan van Borgele? Via deze link kunt u zich aanmelden voor een digitaal nieuwsbulletin. Als er nieuwe informatie is over de opvang van vluchtelingen op deze locatie, ontvangt u dit nieuwsbulletin in uw mailbox. Heeft u vragen? Deze kunt u mailen naar noodopvang@deventer.nl.

Nieuwsbrief: meld u aan