Deventer- Het gebied voor vergunningparkeren achter het centraal station wordt per 1 december 2014 uitgebreid naar de 2e Kruisstraat.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dit op 14 oktober besloten.

Parkeeroverlast

Om de parkeerdruk in de 2e kruisstraat en Burgemeester van Suchtelenstraat terug te dringen, heeft de gemeente bewoners voorgesteld om vergunningparkeren in te voeren. Voorwaarde was wel dat een meerderheid van de bewoners vóór invoering van vergunningparkeren in hun straat is.

Uitslag enquête

In september hebben bewoners via een enquête hun stem uitgebracht. Hieruit blijkt dat alleen in de 2e Kruisstraat een meerderheid van de bewoners vóór  invoering van vergunningparkeren is. Dit betekent dat de 2e Kruisstraat per 1 december 2014 wordt toegevoegd aan de vergunninghouderszone Schilwijken. De parkeersituatie in de Burgemeester van Suchtelenstraat blijft ongewijzigd.

Inrichting

Meerdere bewoners hebben aangegeven dat de markering van de huidige parkeervakken in een aantal straten in Voorstad Centrum onduidelijk zijn. Daarom zal de gemeente de komende weken in deze straten witte hoekmarkeringen bij de parkeerplaatsen aanbrengen. Auto’s moeten binnen de parkeervakken parkeren. Op deze manier wordt de wijk weer toegankelijker en veiliger, vooral voor kinderen, fietsers en mensen met kinderwagens of een rolstoel.