Deventer- De Bibliotheek Deventer is op zoek naar verhalen, tekeningen of collages over opa’s en/of oma’s. Maak kans op een reis naar Italië!

Op zaterdag 1 oktober is er een Feestelijke Opa en Oma Dag in de Bibliotheek Deventer!
Er zijn voorstellingen, workshops en nog veel meer op die middag.

De Bibliotheek Deventer nodigt daarnaast kinderen tussen de 7 en 12 jaar uit om mee te doen aan de Opa-enOma-verhalenwedstrijd. Verhalen van vroeger van opa’s en oma’s of de dingen die opa’s en oma’s met de kleinkinderen doen, kunnen onderwerpen voor de wedstrijd zijn. Deelnemende kinderen mogen een verhaal schrijven of een collage maken of iets anders moois maken over hun opa of oma.

Deze verhalen en kunstwerken kunnen naar de bibliotheek in Deventer gebracht worden of via mail aan mrienstra@obdeventer.nl gestuurd worden. De uiterste inleverdatum is 28 september 2016.

De kinderen maken onder andere kans op een vliegreis naar Italië met hun opa of oma!

De afgelopen jaren zijn de winnaars met hun opa of oma naar Varese geweest voor een verwenweekend.

De Bibliotheek Deventer wil met de Opa en Oma Dag het doorvertellen van verhalen promoten, kennisoverdracht van ouderen naar kinderen stimuleren en belangstelling voor levensverhalen wekken.

Tijdens de Opa en Oma Dag kan iedereen genieten van levensverhalen, theatervoorstelling, italiaans ijs van Talamini, hapjes van de Keizerskroon. Alle opa’s en omas ontvangen een speciale roos, er zijn workshops met bloemen, je kan wandelen in je eigen tekening en nog veel meer!

Op 1 oktober om 12.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats van de verhalenwedstrijd.

Praktische gegevens:

Datum: 1 oktober 2016
Tijd: 12.00 – 16.00 uur
Locatie: De Bibliotheek Centrum

logo-lang-png