Deventer- Jaarlijks openen in het tweede weekend van september tientallen monumenten in de gemeente Deventer de deuren voor publiek. In verband met corona organiseert erfgoedorganisatie Deventer Verhaal dit jaar een vernieuwende, meer digitale presentatie tijdens Open Monumentendag.

Speciaal voor Open Monumentendag 2020 organiseert Deventer Verhaal de verkiezing ‘Deventer monument van het jaar’! Ben je eigenaar of bewoner van een gemeentelijk of rijksmonument of als vrijwilliger hier bij betrokkenen en vind je dat jouw pand het dubbel en dwars verdient om ‘Deventer monument van het jaar’ te worden, dan is Deventer Verhaal op zoek naar jou!

Een jury selecteert de vijf meeste aansprekende inzendingen. Die kandidaten krijgen een juniorgids van Deventer Verhaal over de vloer om het verhaal van het pand op camera vast te leggen. Het publiek kan vervolgens stemmen op deze vijf monumenten. De winnaar ontvangt tijdens de huldiging op 11 september 2020, naast de eeuwige roem, ook een toffe 3D opname van het monument.

Wil je een monument aanmelden? Kijk op www.deventerverhaal.nl/omd voor meer informatie en de voorwaarden van de verkiezing.

Foto: Deventer Verhaal