Deventer- De gemeentelijke parkeergarages gaan het aantal vrije plekken vermelden op verkeersborden. Hiervoor worden de borden in de binnenstad aangepast. Ook wordt de parkeerinformatie beschikbaar gesteld voor digitale middelen. De overige parkeergarages krijgen ook de mogelijkheid om het aantal vrije plekken of ‘vol/vrij’ te vermelden.

De raad heeft eerder aangegeven niet door te willen gaan met een uitgebreid parkeerverwijssysteem. Het aanpassen van het huidige systeem is goedkoper in aanschaf en onderhoud.

Aanpassen borden

De borden die in de binnenstad staan worden aangepast. Automobilisten komen vanaf de hoofdwegen op de parkeerroute langs alle parkeervoorzieningen. De route wordt met borden aangegeven. Zodra ze in de buurt rijden van een parkeerlocatie, wordt daar naar verwezen. Bij gemeentelijke parkeergarages wordt aangegeven hoeveel plekken vrij zijn. Deze mogelijkheid biedt de gemeente ook de overige parkeergarages aan.

Digitale middelen

Deventer informeert parkeerders niet alleen via verkeersborden. Eerder werd al bekend dat Deventer als 1e gemeente in Nederland haar parkeerinformatie beschikbaar stelt aan marktpartijen. Zij kunnen deze informatie aanbieden via producten als mobiele telefoons en navigatiesystemen. Het bedrijf TimesUpp heeft de Deventer parkeerinformatie als 1e verwerkt in een app.