Nog maar 16 dagen verwijdert tot de eerste dag van de Olympische Winterspelen in Sochi. VHD alarmcentrale heeft in de aanloop naar de Spelen speciale voorbereidingen getroffen om Nederlandse toeristen en sporters te ondersteunen mocht hen onverhoopts iets overkomen.

Het hulpverleningsnetwerk in en rond Sochi is door de VHD alarmcentrale volledig opnieuw in kaart gebracht. Daarbij is er rechtstreeks toegang gegarandeerd tot de lokale hulpdiensten waaronder de medische voorzieningen. Hierdoor is VHD alarmcentrale in staat om snel en adequaat hulp in te zetten op het moment dat dit nodig is. Ook zijn alle maatregelen genomen om direct af te kunnen reizen naar Sochi om individuele slachtoffers of pechvogels bij te staan mocht dat onverhoopt nodig zijn. Samen met twee dedicated Russische collega’s ter plaatste kunnen alle belangen behartigd worden van de bij VHD alarmcentrale aangesloten verzekerden. Deze voorbereiding is nodig omdat, zonder gedegen kennis en ervaring met lokale gebruiken, het hulpverleningsproces bemoeilijkt kan worden in Rusland. Sochi ligt op nog geen vier uur vliegen van Nederland. Door het grote aanbod aan pakketreizen richting Rusland verwacht de VHD alarmcentrale een grote concentratie van Nederlandse toeristen die de sporters gaan aanmoedigen.

Individuen die nog meer zekerheid willen, kunnen door VHD alarmcentrale worden voorzien van geavanceerde persoonlijke alarmering. Mocht er dan iets gebeuren dan is één druk op de knop voldoende om direct in contact te komen met de Nederlands sprekende alarmcentrale die gelijk ziet waar men zich bevindt. Op die manier kan meteen de juiste hulp ingeschakeld worden.

(www.VHD.nl)