Deventer- De voedselbank, kledingbank en speelgoedbank willen samen een bedrijfsverzamelgebouw betrekken. Daar kunnen dan ook andere instellingen spreekuur houden. Om dat mogelijk te maken, verstrekt het college van burgemeester en wethouders een jaarlijkse subsidie van € 32.500.

De Voedselbank heeft nu te weinig ruimte. Het aantal klanten voor voedselpakketten is al gestegen en neemt naar verwachting nog verder toe door de effecten van de coronacrisis. De Voedselbank heeft daarom snel extra ruimte nodig. De Speelgoedbank en de Kledingbank zijn nu nog gehuisvest in het pand KeizersKracht in Keizerslanden, maar dat gebied wordt herontwikkeld.

De organisaties komen samen in hal 15, tegenover de huidige locatie van de Voedselbank. Het Regionale Distributiecentrum van de Voedselbanken blijft op de huidige locatie.

Meerdere partijen op 1 locatie
Ook andere organisaties gaan er spreekuur houden, zoals het Meester Geertshuis, Rechtop! en het Budgetadviesbureau (BAD). Door de samenwerking tussen partijen op 1 locatie, wordt het voor mensen met een laag inkomen makkelijker om gebruik te maken van de regelingen waar zij recht op hebben. De nieuwe locatie biedt voldoende mogelijkheden voor de vrijwilligers en de cliënten om de coronamaatregelen in acht te nemen tijdens het inpakken en uitreiken van de pakketten.

Laagdrempelig
Wethouder Inkomen Rob de Geest: “Met de huur van deze hal regelen we de huisvesting van deze belangrijke maatschappelijke organisaties in één keer goed. Die bundeling heeft voordelen, want zo ontstaat er 1 plek waar mensen met een laag inkomen terecht kunnen voor allerlei soorten hulp en advies.”

De partijen en hun vele vrijwilligers werken vanuit een gezamenlijke visie enthousiast aan de inrichtingsplannen voor het bedrijfsverzamelgebouw.

54379866_2294213830815764_8147527624499920896_o.jpg Stichting Speelgoedbank "De Boomhut" Deventer – Maakt spelen mogelijk voor  iedereen!De bronafbeelding bekijken