Deventer- De verwachting is dat in de week voor kerst de eerste vluchtelingen in de noodopvang aan de Laan van Borgele aankomen.  Waarschijnlijk is dat  in het begin van de week. Het COA startte deze week met het verbouwen en inrichten van het pand voor maximaal 250 vluchtelingen.

 

Inrichting  Auping pand COA

Inrichting Auping pand COA

Op de eerste en tweede verdieping komen de slaapunits. Op de begane grond komen de keuken, kantine, en een recreatieruimte.
Tijdens de informatieavond is gevraagd of omwonenden na de verbouwing het gebouw van binnen kunnen bekijken. Dit kan begin volgende week.
Voor de omwonendencommissie hebben zich 13 personen aangemeld. Het COA hecht aan een goed contact met de buurt. De  omwonendencommissie en het COA bespreken  vragen en wensen die in de wijk leven. Het COA wil die vragen en wensen snel en goed  oppakken. Aanstaande donderdag is het eerste overleg. Wie zich opgegeven heeft, kreeg een uitnodiging voor dit overleg.

Overleg  overburen
Tijdens de informatieavond hebben enkele overburen wensen voor de inrichtingen van het pand aangegeven. Zij bespreken deze  vandaag met de gemeente en het COA.

De rubriek veel gestelde vragen is bijgewerkt met vragen die tijdens de informatieavond niet beantwoord konden worden of die we naderhand nog hebben ontvangen.

Veel vragen die bij de gemeente binnenkomen gaan over de kosten en de huur van het pand. Het COA huurt het pand rechtstreeks van Auping. De gemeente verdient hier niet aan en krijgt ook geen vergoeding voor de opvang van de vluchtelingen. Het COA betaalt de aanpassingen aan het pand en de opvang van de mensen. De gemeente betaalt niet mee aan deze opvang. U vindt de veel gestelde vragen op www.deventer.nl/vluchtelingen

Inrichting  Auping pand COA

Inrichting Auping pand COA

Het COA stelt een e-mailadres en een telefoonnummer beschikbaar, zodat u rechtstreeks met de medewerkers van de opvanglocatie kunt communiceren.

Nadat de eerste vluchtelingen zijn gearriveerd wordt het e-mailadres deventer@coa.nl in gebruik genomen. Zodra het telefoonnummer bekend is, wordt dat ook gepubliceerd.