Deventer- Op 16 februari verzorgt Mindfit in, samenwerking met de Wijkwinkel, een voorlichtingsavond over leven met een chronische ziekte. Chronisch ziek zijn werkt door in alle levensgebieden. Het vraagt inspanning om de kwaliteit van leven goed te houden. Als u wilt ontdekken wat hierbij kan helpen, en wat in uw situatie kan werken: deze voorlichting reikt u mogelijkheden aan.

Voordat een chronische ziekte wordt ontdekt is vaak lange tijd niet duidelijk wat er aan de hand is. Voor uzelf en uw omgeving vraagt dat heel veel. Mensen met een chronische ziekte krijgen te maken met onbegrip, hebben weinig energie en voelen zich afhankelijk. De ziekte is vaak niet stabiel, waardoor u zich steeds opnieuw moet aanpassen. Ook voor uw omgeving vraagt dit aanpassing. Balans vinden is niet altijd even makkelijk en overbelasting ligt makkelijk op de loer. Ook emotioneel vraagt een chronische ziekte veel van iemand: leren omgaan met beperkingen, teleurstelling, angst en verdriet.

Barbara van Osch, cognitief gedragstherapeut en ook ervaringsdeskundige, en werkzaam bij Mindfit basis-ggz, reikt handvatten aan en gaat in gesprek om ervaringen te delen.

Praktische informatie

Dinsdag 16 februari 2016, 19.30-21.30 uur

Wijkwinkel Schalkhaar | Lindeboomsweg 1A-2 Schalkhaar

Toegang gratis

Aanmelden kan tot 12 februari: http://agenda.wijkwinkeldeventer.nl of telefoonnummer 0570-675700

De avond gaat alleen door bij voldoende belangstelling

Home