Deventer- Mindfit, de basis-ggz en de Wijkwinkel organiseren een voorlichtingsavond voor familieleden en vrienden van mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Voor familieleden kan de dagelijkse confrontatie met iemand met een borderline persoonlijkheidsstoornis een zware belasting zijn. Er kunnen zich conflicten en crises voordoen. Familieleden zitten vaak met allerlei vragen en zorgen en kunnen last hebben van tegenstrijdige gevoelens.

Uit ervaring blijkt dat informatie over de BPS en de behandeling daarvan voor familieleden heel waardevol kan zijn. Het steunt hen in de omgang met hun naaste.

De voorlichtingsavond

Tijdens de voorlichtingsavond geeft een ervaren hulpverlener informatie over de volgende onderwerpen: Wat is een borderline persoonlijkheidsstoornis, oorzaken en verloop, behandelmogelijkheden en hoe om te gaan met iemand met een borderline stoornis. Tevens komen ondersteuningsmogelijkheden voor familieleden aan bod. Een ervaringsdeskundige is aanwezig en zal vertellen hoe ze zelf de borderline persoonlijkheidsstoornis ervaart.

Er is gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie

Dinsdag 15 september 2015, 19.30-21.30 uur

Wijkwinkel Centrum | Brink 70 Deventer

Toegang gratis

Aanmelden kan tot 13 september: http://agenda.wijkwinkeldeventer.nl of telefoonnummer 0570-675700

De avond gaat alleen door bij voldoende belangstelling