Deventer- Afgelopen vrijdag zijn bij Vos Deventer 6 nieuwe DAF XF 440 trekkers afgeleverd. De Daf trekkers zijn naast natuurlijk een Euro 6 motor, ook uitgerust met Predictive Cruise Control en een Silent Modus. De Silent Modus zorgt voor een laag geluidsniveau(onder de 72 dB(A). Tot nu toe was deze geluidslimiet alleen bereikbaar voor voertuigen met alternatieve brandstoffen of een hybride systeem. Het maakt distributie mogelijk op momenten wanneer er geluidsnormen gelden. De nieuw geleverde Daf trekkers zijn de eerste uit een order van 21 stuks. De trekkers zijn deels ter uitbreiding en zullen de laatste Euro 5 trekkers uit het wagenpark van Vos verdringen. Nadat alle trekkers geleverd zijn en dit zal de komende maanden gebeuren is het volledige wagenpark van Vos volledig Euro 6.

 

daf2

 

De nieuwe trekkers zijn vandaag alweer onderweg. De eigen IT afdeling heeft hier afgelopen weekend hard aan gewerkt en de trucks flink onder handen genomen. De trucks zijn voorzien van de modernste snufjes zodat er naast het transport zelf ook een optimale service aan de klanten kan worden geleverd. Transport is tegenwoordig meer dan alleen van punt A naar B rijden. Klanten kunnen sinds kort gebruik maken van de nieuwe webportal van Vos en zo onder andere hun zendingen volgen, direct na lossing documenten downloaden en online factureren. Tevens kan Vos door deze IT oplossingen constant de prestaties van de trekkers meten om tot een zo optimaal mogelijk brandstof verbruik en een zo laag mogelijk co2 uitstoot te komen. Dit in het kader van Lean and Green ondernemen.

 

In het kader van Lean and Green ondernemen zullen er komende maand ook 1400 zonnepanelen op het dak van de loods in Deventer worden geplaatst. Dit zal er voor zorgen dat de vestiging in Deventer volledig CO2 neutraal wordt.

 

daf1

 

De nieuwe euro 6 trekkers en zonnepanelen laten zien dat Vos Deventer constant bezig is met het vernieuwen en verbeteren van het wagenpark en ook de rest van het bedrijf. Vos maakt al enige jaren een gestage groei door en deze lijn is de laatste maanden ook weer duidelijk zichtbaar. Het bedrijf is uitgegroeid tot een middelgroot internationaal transportbedrijf dat onder andere gespecialiseerd is in transporten naar Scandinavië, Duitsland, Groot Brittannië de Benelux en Frankrijk. Op Scandinavië verzorg Vos met speciaal uitgevoerde trailers de komende maanden ook weer verwarmd transport. Iets waar het bedrijf zich al de nodige jaren mee onderscheid ten opzichte van de concurrenten. Tegenwoordig kan er gedurende de rit constant gemonitord worden wat het temperatuurverloop is geweest. Het bedrijf uit Deventer blijft investeren om de groei op deze landen een verder gevolg te kunnen blijven geven zodat men kan zorgen voor een optimale service aan haar klanten. Groei is mooi, maar kwaliteit en service blijven leveren is des te belangrijker aldus Jules Menheere Managing Director Vos Deventer.