Deventer – Vrijwilligersprijzen: nomineer mee
Tijdens het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 hebben Deventer Doet en de Gemeente Deventer verschillende leuke acties voor vrijwilligers en organisaties.

Welke vrijwilliger verdient volgens jou een bos bloemen?
Op dinsdag 7 december geeft Deventer Doet iedereen de gelegenheid om iemand die vrijwillig geholpen heeft te bedanken met een boeket bloemen. Die dag worden 500 boeketten bij vrijwilligers aan huis uitgedeeld. Wie wil jij bedanken met een bos bloemen? Je buurman die altijd voor iedereen klaar staat? Die ene vrijwilligster die iedere week wandelt met ouderen? Je kent er vast wel één! Geef hem of haar op via het formulier op www.deventerdoet.nl/dag-van-de-waardering en Deventer Doet zorgt voor de rest.

Waarderingsprijzen vrijwilligersorganisaties
Naast de waardering voor de vrijwilligers zijn er ook waarderingsprijzen voor vrijwilligersorganisaties. Er zijn drie categorieën:

1. De Uitblinker: Welke organisatie heeft veel betekend voor de samenleving tijdens corona? Welke organisatie viel op tijdens de lockdowns?
2. Bestuurlijke verjonging: Welke organisatie heeft jongeren goed betrokken zodat de organisatie toekomstbestendig is?
3. #Wat jij doet! Welke organisaties zet zijn vrijwilligers het best in het zonnetje tijdens de #Wat jij doet-campagne?
Voor categorie 1 en 2 kunnen inwoners organisaties aandragen. Bij categorie 3 doen organisaties die met de #Wat jij doet!-campagne meedoen automatisch mee. De winnaar per categorie krijgt een bedrag van 500 euro.
Meer informatie over alle acties én het nomineren vind je op: www.deventerdoet.nl/dag-van-de-waardering