Deventer- De twee windmolens van Pure Energie en Deventer Energie staan! In de eerste week van augustus is ook de tweede molen opgebouwd. Zodra de laatste werkzaamheden zijn voltooid, gaan de molens draaien.

“Waarom draaien de windmolens in Deventer nog niet?”, is een vraag die Pure Energie op social media geregeld voorbij zien komen. De windmolens staan sinds begin augustus in Deventer, langs de A1. Hoewel het van de buitenkant lijkt of ze klaar zijn, moeten er nog werkzaamheden worden afgerond. Technische werkzaamheden die ervoor zorgen dat de windmolens in Deventer straks groene stroom bij jou thuis kunnen leveren.

Planning van de laatste werkzaamheden
Vanaf 17 augustus wordt gestart met het trekken en aansluiten van de kabels. Naar verwachting worden de windmolens in Deventer de eerste week van september op het net aangesloten, waarna ze in proefbedrijf gaan. Vanaf dat moment zullen de molens volop gaan draaien.

Het draaien van de Deventer windmolens
De bladen staan nu in de zogenoemde vaanstand. Dat betekent dat de bladen naar binnen zijn gedraaid, zodat ze geen wind vangen. De rotor en generator van de windmolens kunnen echter wel vrij draaien. De bladen in vaanstand geven net voldoende kracht om de eigen aandrijflijn zachtjes rond te draaien. Dit is ook beter voor de lagers, zo worden ze niet steeds op één punt belast.

Groene stroom afnemen van de windmolens in Deventer
Iedereen in Nederland kan profiteren van Deventer windstroom. Rond september gaan de windmolens volop draaien. Dan leveren ze stroom. Je kunt je dan op onze site aanmelden voor groene stroom uit de Deventer windmolens.

Windmolen Deventer