Deventer- Voor kinderen en (groot)ouders,waterbeestjes zoeken in het Zandweteringpark.

Ga je met IVN mee kijken wat er op, in en om het water van een aantal vijvers in het Zandweteringpark in Deventer leeft? Dat is meer dan je denkt. Ze gaan op pad zondag 11 juni vanaf 10.30 uur.

Zandweteringpark

Met schepnetten, witte bakken, loeppotjes en zoekkaarten worden waterbeestjes geschept en onderzocht wat het is. Onder water leven heel veel beestjes die je zo op het eerste oog niet ziet, zoals waterkevers, bootsmannetjes (ruggezwemmers), watermijten, kokerjuffers, waterschorpioenen en larven van libelles en waterjuffers.

Trek laarzen of waterschoenen en oude kleren aan en neem zelf een netje mee als je dat hebt. De gidsen van het IVN kunnen je vertellen welke beestjes je gevangen hebt en wat dat zegt over de waterkwaliteit. Een leuke activiteit voor jong en oud.

Verzamelen is bij de Kei 13, Wezenland 582, 7415 JM Deventer (vlak bij de brug naar de wijk Steenbruggen) en we lopen dan gezamenlijk naar de onderzoeksplek.

Aanmelden is noodzakelijk bij excursie@ivndeventer.nl

Kosten: €1 per kind, €2 voor volwassenen.

Meer informatie over de Nationale Slootjesdagen is te vinden op ivn.nl/slootjesdagen. De Nationale Slootjesdagen (5 t/m 11 juni) zijn een jaarlijkse en landelijke IVN-activiteit

Bron: IVN