Deventer – De werkzaamheden in het stationsgebied liggen op schema. Zo is de bouw van de ondergrondse fietsenstalling in de laatste fase. Dit jaar nog kunnen de fietsen de stalling in. Binnenkort starten de werkzaamheden aan het Churchillplein, busstation en Stationsplein.

Busstation en Stationsplein
De voorbereiding voor een vernieuwd busstation en stationsplein zijn begonnen. Het chauffeurshuisje is gesloopt en kabels en leidingen zijn grotendeels verlegd. Zodra de ondergrondse fietsenstalling klaar is, worden busstation en stationsplein onder handen genomen. Het nieuwe busstation/stationsplein wordt overzichtelijker en krijgt veel ruimte voor groen en bomen.

Ondergrondse fietsenstalling
Eerder open De ondergrondse fietsenstalling gaat eerder open dan gepland: eind december. Maar vanaf eind november wordt de stalling in gedeelten in gebruik genomen. Eind december gaat de stalling helemaal open. Het wordt een mooie, lichte en overzichtelijke stalling die dan plek biedt voor 3.600 fietsen. Gratis!

Groene wal/Churchillplein
Het gebied tussen de Deventer Schouwburg en de Leeuwenbrug krijgt een grondige facelift. De twee kruispunten die er nu liggen (Churchillplein) verdwijnen. In plaats daarvan komt er een nieuw overzichtelijk kruispunt. Openbaar vervoer, fietsers en voetgangers kunnen daardoor sneller doorstromen. En het gebied wordt veiliger en groener.