Deventer – Vanaf vrijdagavond 8 november om 20:00 uur tot maandagochtend 11 november om 06:00 uur is het kruispunt Amstellaan-Snipperlingsdijk afgesloten voor al het verkeer. In het weekend werkt de aannemer aan het asfalteren van het kruispunt, de aansluitende wegen en de fietstunnel. Ook worden er nieuwe verkeerslichten geplaatst. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Wethouder Jos Pierey: “Dit is het laatste weekend dat het kruispunt dicht gaat. We zijn er nu bijna. Begin 2014 zijn alle wegwerkzaamheden aan de Amstellaan en Snipperlingsdijk klaar.”

Fietstunnel Snipperlingsdijk open

Maandagochtend 11 november gaat de nieuwe fiets-voetgangerstunnel onder de Snipperlingsdijk open. Deze tunnel is voor het fiets- en voetverkeer tussen de Rivierenwijk en Bergweide. De huidige oversteek over de Snipperlingsdijk komt dan te vervallen. De huidige, tijdelijke oversteek over de Amstellaan langs de Snipperlingsdijk blijft voorlopig wel gehandhaafd.

De werkzaamheden zijn het hele weekend te volgen via de webcam / verkeerscams op de site: https://www.centraaldeventer.nl/verkeerscams/

kijk voor meer informatie op www.rivierenwijkeventer.nl.