Een volgende fase in de vernieuwing van de ondergrondse fietsenstalling in Deventer breekt aan. De aannemer treft voorbereidingen om in mei de 1e damwanden in de grond te trillen. Deze damwanden vormen straks de bouwkuip van waaruit de aannemer de ondergrondse fietsenstalling uitbreidt.

De aannemer plaatst diverse afzettingen, zodat reizigers, fietsers en automobilisten veilig worden omgeleid. Verkeersregelaars begeleiden dit. De voorbereidingswerkzaamheden en omleidingen kunnen als hinderlijk worden ervaren.

Toegang van en naar de treinen

Alle reizigers en passanten kunnen in deze fase van de werkzaamheden aan de kant van het busstation alleen gebruik maken van de uitgang naast de nieuwe doorgang naar het 3e perron. Ook de uitgang in het stationsgebouw aan de zijde van Saxion is open.

Bereikbaar

Plaza, Starbucks en Tickets en Service blijven gedurende de werkzaamheden steeds bereikbaar. Ook de parkeerplaatsen achter en onder de Leeuwenbrug zijn met de auto gewoon te bereiken.

Spoorzone Deventer

De vernieuwing van de fietsenstalling is onderdeel van gebiedsontwikkeling Spoorzone Deventer en het ProRail programma Actieplan Fiets parkeren. Met de uitbreiding naar 3.500 plaatsen krijgen reizigers meer ruimte en comfort voor hun fiets. Door de ondergrondse plekken staan de fietsen veilig en droog. Bovendien blijft het stationsplein open en daarmee een aantrekkelijke entree van de stad. Kijk voor meer informatie op spoorzone.deventer.nl.