Deventer – Wethouder Liesbeth Grijsen opende vanochtend de aandelenbeursbeurs in Amsterdam. In gezelschap van ambtenaren van financiën luidde zij de gong.

Gongceremonie

De gongceremonie in beeld: Naar een YouTube filmpje

Deloitte Kordes Award 2014

Wethouder Grijsen had deze bijzondere eer omdat Deventer de prijs voor het beste jaarverslag in de publieke sector heeft gewonnen, de Deloitte Kordes Award 2014. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan (semi-) overheden.

Deventer kreeg de prijs voor het jaarverslag 2013, dat voor het eerst via een app beschikbaar was. De jury vond de app goed leesbaar, transparant en innovatief.

“Deventer is trots op het winnen van deze prestigieuze prijs”

Wethouder Liesbeth Grijsen: “Dit is een prachtige opsteker voor ons. We blijven werken aan de toegankelijkheid en openheid van wat de gemeente doet, wat het oplevert en wat het kost. We doen dit op een eigentijdse manier, zodat ons werk steeds breder toegankelijk wordt. Mijn dank gaat uit naar onze eigen medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt en ook naar bouwer van de App, Working Spirit uit Deventer. We blijven innoveren en deze prijs is een bevestiging dat we als gemeente Deventer op de goede weg zijn”.

Toegankelijk, gemakkelijk en duurzaam

Met de app maakt de gemeente de jaarstukken toegankelijker. Behalve dat het gemakkelijk zoeken is in de teksten, is het ook mogelijk om in de app aantekeningen te maken en te versturen. Ook levert de app een besparing op in papier- en drukkosten. Zo draagt de app bij aan de duurzaamheidsambities.

De app Deventer Jaarrekening 2013 is te downloaden in de Apple App-store en de Google Play-store. De webversie is te vinden op: gemeentedeventer.appspirit.nl/app.