Colmschate – Op zondag 20 oktober kunt u weer een schot wagen voor de felbegeerde titel van Colmschater Schutterskoning(in) van het jaar 2019! Stichting Evenemententerrein Colmschate organiseert in samenwerking met Gemeenschapshuis De Kuip weer een schuttersfeest aan de Bloemendalsweg 1B te Colmschate.

Dit is een oud gebruik van het platteland waarmee boeren en jagers onderling hun kunnen toonden door een hooggeplaatste houten vogel net zo lang te beschieten tot deze naar beneden komt. De laatste schutter voor de val mag een jaar lang de titel dragen. De Schutterskoning of –koningin zal met veel eerbetoon gekroond worden en het feest wordt na afloop in De Kuip opgeluisterd door de band MR-JINGELS.

Tevens is er tijdens het evenement veel vermaak voor de kinderen aanwezig. Opgeven voor dit evenement kan bij ‘t Hof van Colmschate (Holterweg 104), Gemeenschapshuis De Kuip (Bloemendalsweg 1b) of via vogelschietencolmschate@gmail.com

Het vogelschieten begint om 14.00 uur. Mee doen kan vanaf 16 jaar en kosten zijn € 12,50. Daarnaast is een ieder van harte welkom om deel te nemen en/of langs te komen voor een hapje en een drankje. Meer informatie via www.de-kuip.nl.