Deventer – Woon-zorgcentrum Humanitas in Deventer heeft een project met woonstudenten. ‘Woonstudenten’ zijn jongeren die bij Humanitas woonzorgcentrum in Deventer gratis woonruimte hebben. Dat klinkt voor de jongeren aantrekkelijk en dat is het ook. Tenminste voor wie het plezier ontdekt om als goede buur mee te leven met de oudere bewoners. Nu zoekt Humanitas één nieuwe woonstudent, hieronder vind je meer informatie over wat het inhoudt en waar je aan moet voldoen.

Hoe werkt het concept van de woonstudent?
Bij het gratis bewonen van een appartement (kostprijs € 300 per maand) hoort dat de woonstudent rond de 30 uur in de maand –als goede buur- omgaat met de bewoners waar hij / zij een klik mee heeft. Met deze oudere buur maakt de student een praatje, speelt een spelletje, doet een boodschap of verwisselt een batterij. Algemene taken zijn ’s avonds – bij toerbeurt – de broodmaaltijden klaar zetten of meehelpen met de bingo. Het uitgangspunt is gewoon meeleven en liefdevolle aandacht hebben voor elkaar. De studenten houden een logboek bij van hun activiteiten, zodat er zicht is op hun tijdsbesteding. Verder zijn er geen vaste regels.

Op elk van de zes gangen woont een student te midden van 25 bewoners. De eerste student kwam met Kerst 2012, de laatste in de loop van 2013. De woonstudenten zijn medeverantwoordelijk voor een goed woonklimaat en zijn vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Zij beslissen ook zelf hoe laat ze thuis komen. Eén regel is heilig; er mag geen overlast zijn. Want te allen tijde gaan de (oudere) bewoners voor.

Klik op de oproep hieronder en kijk of jij voldoet aan de voorwaarden!

Oproep Humanitas

Oproep Humanitas.