Deventer- Zeven watersportverenigingen en het Watersportverbond organiseren samen de eerste Deventer Watersportdag. Roeien in sloepen of roeiboten, kanoën, anderen redden als het eens mis gaat, zeilen, motorbootvaren of je uitleven als waterscout, het kan allemaal vanuit de vernieuwde Deventer jachthaven. Er zijn demonstraties reddend varen, kanopolo en eskimoteren of vaar je mee op een motorboot. Voor de kinderen staat er een springkussen en natuurlijk kan men bij Grand Café Windkracht 7 terecht voor een hapje en drankje.

Na de officiële opening om iets voor twaalven laten zeven ‘watergekke’ verenigingen zien wat er allemaal kan op en langs de IJssel. De eerste Deventer Watersportdag is daarom hét moment om zelf mee toe doen en je aan te sluiten.

Ruimte voor de Rivier geeft watersporters een ruimer vaarwater. De stromingsvrije ‘hank’ naast de IJssel werd zomaar twee kilometer lang. De 130-jarige Roeivereniging Daventria, de sloeproeivereniging Daventre Portu, de Deventer Watersport Vereniging, de Zeil- en Motorboot Vereniging Deventer, de Deventer Kano Vereniging, de Reddingsbrigade voor Deventer en Omstreden en Scoutinggroep de Vundelaar zien de altijd andere IJssel als een uitdaging. Elke dag opnieuw.