Deventer. The Passion Deventer is een regionale uitvoering geïnspireerd op de The Passion van de landelijke TV. Het oeroude Bijbelse verhaal is voor deze versie niet alleen vertaald naar een eigentijdse uitvoering maar heeft zelfs karakteristieke Deventer kenmerken gekregen waardoor de boodschap van compassie, verdraagzaamheid, hoop en liefde nog meer tot de verbeelding spreekt. De muzikale try-outs zijn veelbelovend en alle betrokkenen hebben er heel veel zin in om straks te schitteren in de twee voorstellingen. De eerste is om 18.30 en de tweede 21.00 uur.

Initiatiefnemers
Voor de initiatiefnemers Judith de Rijk en Angela van den Berg komt hun droom die ze al enige jaren koesteren uit. De verbondenheid die de landelijke The Passion tot stand brengt boeide hen zo dat ze er door geïnspireerd werden en er een lokale versie van wilden maken. Zij brachten de verenigingen, professionals, sponsors, donateurs en vrijwilligers samen voor dit ambitieuze project. De Rijk: ,,We kijken er erg naar uit, zijn er vol van. De aanloop ernaartoe is al heel mooi, de uitvoering gaat een prachtig hoogtepunt worden.’’

In het Worpplantsoen komen vier podia’s. Regionale zangtalenten, toneelspelers, een combo, een harmonieorkest, drie dansgroepen en Kelly de Vos, halve finalist Holland Got’s Tallent met haar luchtdans werken er aan mee. De ruim 200 mensen worden professioneel ondersteund door muzikaal leider Sandra de Bruin en regisseur Wilma Licht. Actrice/zangeres en TV-persoonlijkheid Gerda Havertong heeft de rol van verteller. Een groot kruis wordt door jongeren van 8 tot 11 jaar onder begeleiding van volwassenen van de Brink naar het Worpplantsoen gebracht.

 

DRTV projecteert beelden op groot scherm en maakt registratie
DRTV, met Gerard Stempher in de regiewagen, maakt van de voorstelling een registratie die in de week voor Pasen wordt uitgezonden. Zij verzorgen ook de detail- en sfeerbeelden die op een groot scherm naast het podium worden vertoond zodat de bezoekers niets hoeven te missen. De live registratie en de filmpjes die vooraf zijn gemaakt worden aangevuld met uniek fotomateriaal en uitgebracht op DVD die begin april te koop is.

Kaarsenzak actie in plaats van kaartverkoop
De voorstelling is entree vrij. Wel kan men financieel bijdragen door voor € 5,- een lampionachtige kaarsenzak te kopen. Dit lichtbaken kan men voorzien van een eigen boodschap en bij de voorstelling plaatsen in het Worpplantsoen. Deze actieve bijdrage van het publiek zal de sfeer extra glans geven. U ontvangt gratis een programmaboekje.

Bezoekers informatie

 • Voorstellingen: eerste 18.30 en tweede om 21.00 uur. Duur is 75 minuten.
 • Op terrein
  • Service Desk, EHBO en Toiletten incl. voor invalide is nabij de Stadscamping. Verzorging catering, ‘De Smaak van Deventer’.
  • Minder validen: apart publieksgedeelte in nabijheid van het podium. In principe is de voorstelling voor staand publiek, een eigen klapstoeltje meenemen mag.
  • De voorstelling is entree vrij zodat iedereen in de gelegenheid krijgt te komen kijken. Voor € 5,- is een lampionachtige ‘Kaarsenzak’ te koop en draagt u bij aan de sfeer van de voorstelling. Na afloop is er een vrije gift collecte.
 • Parkeren
  • Bezoekers uit Deventer wordt aangeraden zoveel mogelijk om lopend (pontje) of met de fiets te komen. De stalling is vlakbij het IJsselhotel.
  • Bezoekers die met de auto komen vanuit oostelijke richting/Deventer-Centrum wordt aangeraden te parkeren in de parkeergarages De Boreel, Brinkgarage of (na 17.00 uur gratis) de Sluisstraat. Van daaruit is het een korte wandeling over de brug of een overvaart met het Pontje naar het Worpplantsoen.
  • Voor bezoekers uit richting Apeldoorn: volg de aanwijzingen van de verkeergeleiders naar parkeerplaatsen in de nabijheid van het Worpplantsoen.

Kijk voor nader info op www.thepassiondeventer.nl