Deventer – Hoe ziet de zorg er voor de mantelzorger uit in 2015?
In 2015 gaat er veel veranderen in de zorg Dat heeft consequenties voor de zorgvragers en dus ook voor de mantelzorgers. Tijdens de thema-avond ‘Zorgen voor de mantelzorger’ op woensdagavond 19 november in Wijkwinkel Keizerslanden wordt door het steunpunt mantelzorg van Carinova uitleg gegeven. Kelly Bekebrede zal vragen beantwoorden uit het publiek en uitleg geven wat de consequenties zijn van de veranderingen in de zorg voor de mantelzorger.

Het komt regelmatig voor dat mantelzorgers teveel hooi op hun vork nemen, wat kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Met alle veranderingen is het daarom belangrijk om te zorgen voor een goede balans bij de mantelzorger zelf. Deze voorlichtingsavond worden handvatten gegeven om een goed evenwicht te vinden tussen zorgen voor de naaste en zorgen voor zichzelf om psychische overbelasting te voorkomen.
Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Het is echter geen alledaagse zorg die zij bieden. Er komt veel meer bij kijken. Dat vraagt het nodige van de mantelzorger: inspanning, incasseringsvermogen en flexibiliteit. Spanning, eenzaamheid of machteloosheid liggen op de loer. Dat zijn geen goede omstandigheden om zelf als mantelzorger weerbaar en gezond te blijven. Een goede balans vinden tussen zorgen voor de ander en ontspanning en zorgen voor jezelf, is soms erg moeilijk. Om mantelzorgers handvatten te geven en om ervaringen te delen, organiseert Mindfit, samen met Carinova en de Wijkwinkel deze thema-avond voor mantelzorgers in Deventer.

Praktische informatie:
Woensdag 19 november 19.30-21.30 uur
Wijkwinkel Keizerslanden | Graaf Florisstraat 3 Deventer
Aanmelden: www.wijkwinkeldeventer.nl (via agenda) of telefoonnummer 0570-675700
Gratis toegang