Donderdag 4 september 2014 zijn algemeen directeur Ko Portengen van Zorggroep Solis en prof.dr. Erik Scherder, hoofd van de afdeling Klinische Neuropsychologie van de VU Amsterdam, overeengekomen samen te gaan werken op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en opleiding.

Zorggroep Solis streeft naar betere zorg voor haar cli├źnten en een prettige werkomgeving voor haar personeel. De samenwerking met de VU zorgt ervoor dat er een behandelklimaat kan worden gerealiseerd waarbij naar de nieuwste inzichten van de wetenschap kan worden gehandeld.

Wetenschap en praktijk komen samen

De afdeling van prof. dr. Erik Scherder heeft een goede reputatie op het gebied van onderzoek en onderwijs naar lichamelijke activiteit, gedrag en pijn bij mensen met dementie en vertaalt deze kennis graag naar de praktijk.

Zorggroep Solis is gespecialiseerd in zorg voor mensen met dementie en biedt naast belevingsgerichte zorg ook bewegingsgerichte zorg. Solis beoogt nu en in de toekomst zorg te bieden volgens state-of-the art inzichten en kennis over, de behandeling van, dementie.

Het tekenen van deze intentieverklaring is een eerste stap richting het vormgeven van een academische werkplaats. Door wetenschap en praktijk met elkaar te verbinden kan de kwaliteit van de zorg worden verhoogd en daar is het Zorggroep Solis om te doen.

99-2