Olst- Het is belangrijk om te weten hoe te handelen bij ongelukken, zodat u uzelf of anderen kunt helpen.

Hebt u een BHV-diploma en wilt u in twee zaterdagen een Rode Kruis-certificaat behalen dat gelijkgesteld is aan het EHBO-diploma? Geef u dan op voor de aanvullende training tot EHBO’er op 14 maart en 28 maart in Sporthal De Hooiberg in Olst. De aanvullende training wordt georganiseerd door het GHOR-bureau (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) van de Veiligheidsregio IJsselland samen met EHBO-vereniging Boskamp. Deelname is gratis en voor een lunch wordt gezorgd. U kunt u tot 28 februari opgeven via a.mars@vrijsselland.nl.

Project Eerste Hulp en lokale samenwerking

Veiligheidsregio IJsselland steunt initiatieven van EHBO-verenigingen en Rode Kruis-afdelingen om mensen in Overijssel meer zelfredzaam te maken. Door deze training te volgen kunt u in twee zaterdagen een Rode Kruis-certificaat behalen waarmee u bijvoorbeeld als hulpverlener bij evenementen ingezet kunt worden.

Lesdagen

De lesdagen zijn op zaterdag 14 maart en zaterdag 28 maart 2015. Op 28 maart zijn dan ook de examens. De lessen vinden plaats in de parketzaal van Sporthal De Hooiberg in Olst, van 9.30 uur tot 16.00 uur. De lessen worden gegeven door een ervaren Rode Kruis-instructeur in samenwerking met EHBO-vereniging Boskamp. Beide dagen wordt er voor een eenvoudige lunch gezorgd. Er kunnen twaalf mensen deelnemen. De trainingsdagen en het examen zijn voor u als deelnemer kosteloos omdat het een pilot is. Wel is het van belang om voor de eerste lesdag het theorieboek door te nemen (dat krijgt u van tevoren opgestuurd).