Olst- Het filmhuis in Olst start het jaar 2019 goed met twee topfilms. Om 18:30 uur staat de jeugdfilm van Dylan Haegens op het programma. Dylan Haegens is bekend geworden dankzij zijn eigen Youtube kanaal.

Om 20:30 uur is het tijd voor de volwassenen, want de film Figlia Mia staat op het programma. De film is in 2018 uitgekomen en is genomineerd geweest voor de gouden beer 2018.

18:30 Jeugdfilm Dylan Haegens

Let’s face it: Vloggers zijn uit deze tijd niet meer weg te denken. Filmhuis Olst heeft bewust deze film uitgekozen voor haar jeugd/tiener doelgroep. Het gaat met name over de strijd tussen Dylan en zijn bevreesde concurrent: IJsbrand. De laatste tijd is die wel erg snel met het uploaden van video’s. Dylan gaat samen met Teun op onderzoek uit en ontdekt het geheim van IJsbrand en besluit om zijn geheim zelf toe te passen. Het lijkt een perfecte oplossing totdat het anders loopt dan gepland. 

Vanaf 6 jr; 2018; NL gesproken; 81min

20:30 Volwassenenfilm Figlia Mia

De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar liefhebbende moeder Tina. Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Ze vraagt om Vittoria te mogen ontmoeten. Tina vindt dit goed, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Tegen Tina’s wil brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door en wordt hun band steeds sterker.

2018; NL ondertiteling; 97min

Extra info

U bent van harte welkom in het Holstohus in Olst, Jan Schamhartstraat 5 . De entree bedraagt 5 euro voor leden en 7,50 voor niet leden.