Olst-Wijhe- Dinsdag 6 januari hield de gemeente haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Een goed moment waarbij genodigden elkaar konden inspireren en elkaar het allerbeste konden toewensen voor dit nieuwe jaar.

En daar is volop gebruik van gemaakt! Ruim 300 belangstellenden waren aanwezig tijdens de avond, waarbij burgemeester Ton Strien een toespraak hield.

Daarbij is teruggeblikt op het afgelopen jaar, maar er is ook vooruit gekeken. De burgemeester begon zijn toespraak met de woorden uit het ontroerende lied “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder” Dit lied van Ramses Shaffy speelde door zijn hoofd als hij terugkijkt op het jaar 2014.

De burgemeester verwees naar de successen in 2014 zoals in de Olympische sport of het WK voetbal, maar ook naar de ziekte Ebola, conflicten en uiteraard de vliegramp met de MH17.
Daarnaast zijn de grote veranderingen in bijvoorbeeld de jeugdzorg, de WMO en de Participatiewet ingrijpend voor veel mensen. Gaat het niet te snel? Wordt er niet te veel bezuinigd?

Positief zijn de vele samenwerking binnen de gemeente Olst-Wijhe. Bijvoorbeeld bij de culturele instellingen en de sportverenigingen. Ook de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 zijn van belang geweest binnen de gemeente.

Burgemeester Ton Strien besloot zijn speech met dezelfde woorden als waar hij mee begon: “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…… niet zonder ons”

De volledige nieuwjaarstoespraak is in een pdf bestand via onderstaande link te lezen:

http://www.olst-wijhe.nl/de-gemeente/nieuws/persberichten/2015/1/6/nieuwjaarstoespraak-burgemeester-ton-strien/toespraak-bij-gelegenheid-van-de-nieuwjaarsreceptie-op-6-januari-2015.pdf