Olst- Afgelopen weekend was het groot feest in Olst én hebben inwoners van Olst geholpen bij de opvang van vluchtelingen in sporthal De Hooiberg. Zaterdagavond zijn hier 110 vluchtelingen aangekomen die tijdelijk onderdak nodig hebben.

Sporthal De Hooiberg in Olst

Burgemeester Ton Strien: “Ik ben trots op Olst, daar is enkele dagen gezellig feest gevierd met ook een drukbezochte Jaarmarkt op zaterdag én er is door veel Olsternaren bijgedragen aan het goede verloop van de opvang.” De vluchtelingen komen in de sporthal tot rust en worden indien nodig ook medisch verzorgd. Ze kunnen daarnaast even ontspannen doordat er tal van vrijwilligers zijn, zoals leden van Plaatselijk Belang Olst, medewerkers van het Rode Kruis, de plaatselijke Scouting en Sportstimulering Olst-Wijhe om mee te sporten en te spelen. Ook was de komische clown Joop aanwezig tot groot plezier van de kinderen en hun ouders.

Wilfred Vruggink, voorzitter van Plaatselijk Belang Olst, is groot voorstander van deze hulp door inwoners en gemeente: “Plaatselijk Belang staat voor de kwaliteit en leefbaarheid in Olst, maar ook voor mensen die te gast zijn en hulp nodig hebben. Het is goed dat wij in dit soort situaties onze verantwoordelijkheid nemen en gewoon meehelpen.” De burgemeester heeft de dankbaarheid van de vluchtelingen voortdurend gehoord. Dat is mede dankzij de inzet van tal van organisaties.

 Hulp melden bij gemeente

Inwoners en bedrijven die spullen en diensten beschikbaar willen stellen aan de vluchtelingen, worden verzocht contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0570. Hier wordt een overzicht gemaakt van alles wat aangeboden wordt. Als de hulp nodig is, neemt de gemeente weer contact op.