Olst- Op vrijdag 27 september toont Filmhuis Olst twee films met hoofdrolspelers die leren om meer in de schijnwerpers te staan.

18:30 jeugdfilm Dombo

Eén van de kinderklassiekers waar iedereen mee opgegroeid is. Dit kleine olifantje heeft de harten van kijkers veroverd. Dombo wordt eerst beschouwd als een ‘outcast’ die geen vetpot voor het circus gaat opleveren vanwege zijn grote flaporen. Als blijkt dat hij kan vliegen, maakt het circus een grote comeback via Dreamland. Maar er schuilt een duistere geheim achter deze onderneming. Een verhaal over geloven in jezelf en meer kunnen dan je denkt. En het moraal, ‘het is juist het verschil dat je zo bijzonder maakt’.
2019; NL gesproken; 1 hr 52 min; Let wel! Vanaf 12 jr. (jonger dan 12 jr niet toegestaan zonder begeleider)

20:30 Volwassenenfilm The Wife

Deze film roept vraagtekens op bij de feministen onder ons. Glenn Close speelt de echtgenote die gedurende haar huwelijk alles opzij heeft gezet voor haar man. Zijn carrière als schrijver ging altijd voor. Totdat Joan haar breekpunt bereikt en besluit om een geheim te onthullen waardoor hun relatie op losse schroeven komt te staan. Loyaliteit vs. het behouden van je eigen identiteit binnen een relatie. Dat je er soms te ver in mee gaat en jezelf wegcijfert. Helemaal als die partner zelf als ‘succesvol’ door derden beschouwd wordt.
2018; NL ondertiteling; 1 hr 40 min