Olst- Burgemeester Ton Strien: “Gisteravond is een groep van ruim 160 vluchtelingen aangekomen bij de tijdelijke opvanglocatie sporthal De Hooiberg in Olst. Deze groep is daarvoor in Middelburg opgevangen. Vanmorgen heb ik het trieste bericht ontvangen, dat een 65-jarige vluchteling is overleden.

De man kreeg in de loop van de nacht gezondheidsklachten. Direct is de dienstdoende huisarts naar de opvanglocatie gegaan. Hij heeft de man onderzocht en op basis van zijn bevindingen behandeld voor een luchtweginfectie. De man is vervolgens gaan slapen en vanmorgen helaas niet meer wakker geworden. Inmiddels heeft de schouwarts een natuurlijke dood geconstateerd.

De man had geen familie in de opvanglocatie, maar wel een zoon in Nederland. De zoon is inmiddels geïnformeerd. De andere mensen op de opvanglocatie hebben verdrietig en rustig gereageerd. Zowel voor de vluchtelingen als de vrijwilligers en andere ondersteuners op de opvanglocatie, is voorzien in nazorg. Burgemeester Ton Strien: “Als gemeente zullen wij zoveel mogelijk ons best doen om de betrokkenen te ondersteunen bij deze verdrietige gebeurtenis. “