De vluchtelingen die zaterdagavond zijn aangekomen in sporthal De Hooiberg in Olst konden zich na een rustige nacht ontspannen. Mensen van de scouting, de kerk en betrokken inwoners zorgen samen met professionals dat deze vluchtelingen op een zeer goede manier tijdelijk opgevangen worden.

Scoutingkinderen tekenen met de vluchtelingkinderen Kinderen bakken broodjes met de scouting

Burgemeester Ton Strien:” In deze noodsituatie ben ik onder de indruk van de krachtige combinatie van een ijzersterke professionele crisisorganisatie aan de ene kant en de spontane hulp die aan de andere kant uit allerlei hoeken aangeboden wordt. Ontroerend om te zien hoe velen een steentje bijdragen tijdens deze crisisopvang.”

Vanmorgen kwamen mensen uit de kerk tekeningen brengen. De scouting is de kinderen aan het schminken, broodjes met ze aan het bakken en is met ze aan het spelen. De gezinnen komen tot rust en kunnen zich ontspannen. Ze worden professioneel begeleid en verzorgd tijdens deze korte periode dat ze in Olst verblijven. Stephan IJsseldijk zorgt voor het eten en drinken in de sporthal. “ Mooi om iets te kunnen betekenen voor deze mensen die heel dankbaar zijn. “

Hebt u vragen, kijk dan bij de veelgestelde vragen over de opvang van vluchtelingen in Olst.