Olst- Wethouder Herman Engberink deelde vorige maand de eerste ‘Blijken van Waardering’ uit aan inwoners uit Olst-Wijhe die worden verzorgd door hun partner, kind, ouder, vriend(in) of kennis oftewel, door één of meerdere mantelzorgers.

Tijdens de uitreiking heeft hij enkele gesprekken gevoerd met de aanwezige zorgvragers en hun mantelzorger. Herman Engberink: ‘Uit deze gesprekken blijkt nog eens, hoe belangrijk mantelzorgers zijn. De zorgvragers waarderen de hulp die ze van hun mantelzorgers krijgen bijzonder en dan is het leuk dat ze met dit ‘Blijk van Waardering’ iets terug kunnen doen voor de mantelzorger.’ Het ‘Blijk van Waardering’ is een symbolische bos bloemen in de vorm van VVV-bonnen ter waarde van € 30,-. De wethouder vervolgt: ‘Inmiddels zijn ruim 100 ‘Blijken van Waardering’ aangevraagd, maar ik weet zeker dat nog veel meer mensen hiervoor in aanmerking komen. Ik wil daarom graag iedereen oproepen om gebruik te maken van deze regeling.’

Mantelzorgers zijn belangrijk

Mantelzorgers vervullen een belangrijke rol. Daarom investeert de gemeente Olst-Wijhe, naast dit ‘Blijk van Waardering’, veel in de ondersteuning van mantelzorgers om overbelasting te voorkomen. Dit doet de gemeente in nauwe samenwerking met Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel. Zij bieden mantelzorgers ondersteuning.