Raalte- Inwoners van de gemeente Raalte kunnen vanaf maandag 7 september de uitdaging aangaan om 40 dagen geen alcohol te drinken. Meedoen kan via 40dagenzonderalcohol.nl. Deze campagne wordt georganiseerd binnen het gemeentelijke programma Raalte Gezond.

Veertig dagen geen alcohol drinken is voor veel mensen geen enkele moeite. Zeggen ze. Nu is er de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om een tijdje geen alcohol te drinken en wat dit met je doet. Annemarie Boersma van Tactus vertelt: “Ook voor iemand die matig drinkt, is  zo’n periode zonder alcohol vaak een verrassing. Dan merken ze dat de nachtrust beter is. Of dat ze overdag wat fitter zijn.”

Mensen die meedoen aan deze ludieke actie staan er niet alleen voor. Ze krijgen elke dag tips via de mail, WhatsApp, Twitter of de Facebookpagina. Via een WhatsApp-groep kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen met elkaar. Als daar behoefte aan is, krijgen de deelnemers ook support uit het 40dagen-team. “Door met veel mensen tegelijk deze actie te doen, is er altijd iemand die je kan ondersteunen. Dat kan net dat steuntje in de rug zijn dat je nodig hebt,” aldus Boersma.

Op www.40dagenzonderalcohol.nl is alles te vinden over deze actie.

De actie start op maandag 7 september. Aanmelden kan via www.40dagenzonderalcohol.nlUiteraard kan iemand er voor kiezen om later te beginnen. Meedoen kost niets en deelnemers ontdekken zelf wat het hen oplevert!