Raalte – Afgelopen avond en nacht hebben de jeugdagenten van Dalfsen en Raalte in samenwerking met de gemeenten Dalfsen en Raalte en jongerenwerkers een alcoholcontrole gehouden bij de Leeren Lampe in Raalte. Hier werd een teenage party gehouden.

Eigenaar Arjan Bekedam is van tevoren ingelicht over de actie en stond er positief tegenover. “Ik vind het belangrijk dat hierop gecontroleerd word. Jongeren onder de 18 mogen geen alcohol, maar we merken dat voor die tijd jongeren soms toch samen met elkaar ergens drinken. Door zo’n actie worden jongeren weer wakker geschrikt. Goed dat hier op deze manier op wordt gehandhaafd.”

De actie is goed verlopen. In totaal zijn er ruim 500 blaastesten afgenomen. 12 jongeren werden er door middel van een blaascontrole uitgepikt wegens het nuttigen van alcohol en werden, na overleg met de ouders, doorgestuurd naar Halt. De jongeren die niks hadden gedronken kregen als “beloning” een geel bandje met #alcoholfree erop. Al met al kijken de jeugdagenten terug op een erg geslaagde

actie in goede samenwerking met De Leeren Lampe!