Voorst- Inwoners van de gemeente Voorst kunnen nu ook hun vragen over de gemeentelijke dienstverlening (producten & diensten) via WhatsApp aan de gemeente stellen. De gemeente heeft voor deze populaire digitale berichtendienst een speciaal, alleen via WhatsApp bereikbaar telefoonnummer:06 – 21 65 44 44.

Digitale dienstverlening
WhatsApp is een uitbreiding van de digitale dienstverlening van de gemeente Voorst. Vragen van inwoners worden behandeld op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur en zo spoedig mogelijk, binnen 24 uur, beantwoord. De gemeente stuurt geen privacy gevoelige informatie via WhatsApp.

Eerste gemeente in de Stedendriehoek
In de regio Stedendriehoek is de gemeente Voorst de eerste gemeente die op deze wijze communiceert met haar inwoners. WhatsApp is een applicatie voor smartphones waarmee mensen op een snelle manier gratis berichten kunnen versturen en ontvangen. De berichtendienst heeft op dit moment meer dan 8,7 miljoen gebruikers in Nederland. Burgemeester Jos Penninx ziet WhatsApp als een waardevolle toevoeging aan de gemeentelijke dienstverlening: ´Privé WhatsApp ik al langer en nu gaan we als gemeente ook WhatsAppen. Het inzetten van WhatsApp past bij ons beleid om een laagdrempelige gemeente te zijn. We vinden het belangrijk om de digitale service aan onze inwoners verder uit te bouwen en door te ontwikkelen. Naast deze nieuwe service kunnen inwoners uiteraard hun vragen ook nog gewoon via de traditionele kanalen zoals e-mail, telefoon en aan de balie in het gemeentehuis stellen´.