Wilp- Woensdagochtend 11 november nemen om 08.45 uur de kinderen van OBS De Hagewinde en burgemeester Jos Penninx deel aan het Nationaal Schoolontbijt, bij de school in Wilp. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, ontbijten ruim 500.000 kinderen samen op zo’n 2.600 basisscholen en wordt zo het goede voorbeeld gegeven voor een gezonde start van de dag. De Hagewinde vindt een gezond ontbijt erg belangrijk en betrekt daarom alle leerlingen bij het Nationaal Ontbijt. Ook burgemeester Penninx onderstreept het belang van een gezond ontbijt: ´Gemeente Voorst wil de stijging van overgewicht en obesitas onder de jeugd omzetten in een daling en is daarom aangesloten bij het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Meer bewegen en gezonde voeding zijn de belangrijke pijlers voor een gezond gewicht. En een goed ontbijt hoort daarbij!´

Ontbijten houdt je op gezond gewicht
Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum beveelt elke dag ontbijten aan, omdat dit helpt om een gezond gewicht te behouden. Wie in de ochtend niet ontbijt, komt eerder in de verleiding om naar tussendoortjes zoals snoep en snacks te grijpen. Meestal zijn dat tussendoortjes die rijk zijn aan vet en energie, maar arm aan vitaminen en mineralen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten, minder vaak last van overgewicht hebben. Wie een gezond gewicht wil behouden, doet er dus slim aan de dag met een ontbijt te beginnen. Het liefst een ontbijt met veel vezels. Voedingsvezels leveren nauwelijks calorieën, maar ze stillen wel de trek.

Jongeren Op Gezond Gewicht
Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Ook de gemeente Voorst is sinds 2014 een JOGG-gemeente. JOGG richt zich op kinderen en jongeren, hun ouders en hun omgeving. In Voorst werkt de gemeente samen met alle lokale partijen op het gebied van zorg, sport, bedrijfsleven, woningbouw, welzijn en media om gezond eten en bewegen voor jongeren aantrekkelijker én gemakkelijker te maken.