Twello- Tijdens een speciale viering in de H. Hartkapel ’t Wezeveld ontving Marietje Broekhof uit Twello zondag 19 juli uit handen van burgemeester Jos Penninx de versierselen behorende bij haar benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Marietje Broekhof is ruim 32 jaar vrijwilliger voor de H. Hartkapel ’t Wezeveld te Twello. Ze verricht diverse schoonmaakwerkzaamheden in de kapel en in de Don Boscozaal. Ze verzorgt de bloemstukken op het altaar, zij treedt op als gastvrouw na de kerkdienst en daarnaast verzorgt zij de kleding van de voorgangers en van de misdienaren. Ook verzorgt zij de inkoop van goederen voor de Don Boscozaal en is zij het aanspreekpunt voor de huurders van de zaal. Daarnaast is Marietje ruim 28 jaar actief als collectant voor het Reumafonds en ruim 2 jaar als collectant voor het Koningin Wilhelminafonds, Kankerbestrijding.

Marietje Broekhof kan worden gekwalificeerd als ´iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd´.