Deventer – Op dinsdagmiddag tegen de klok van zes uur is de politie uitgerukt naar het Zandweteringpark. Eerder die middag liepen een nietsvermoedende man (Bas van ’t Hul) en zijn 10-jarige dochter (Merel) , met de hond door het park.

Opeens riep Merel haar vader. “Kijk nu wat hier ligt”. Er lag een voorwerp gelijkend op een explosief. Haar vader had al snel in de gaten dat hier om een mogelijk gevaarlijke situatie zou gaan en schakelde direct de politie in. De Politie rukte meteen uit en was al snel bij vader en dochter in het park aanwezig.

De politie heeft vervolgens een speciale eenheid laten komen.  Deze constateerde al snel dat het om een rookgranaat ging. Na onderzoek bleek dat het hier om een leeg exemplaar gaat. De mensen van de speciale eenheid wisten te vertellen dat op deze plek in het Zandweteringpark, luchtafweergeschut gestaan heeft in de oorlog.

Foto: Bas van ’t Hul

De mensen van de speciale eenheid prezen Merel nog extra om haar goede speurwerk. Merel was danig onder de indruk van haar vondst en natuurlijk ook van de mensen van de politie.

De politie gaat er voor zorgen dat het projectiel wordt weg gehaald.