Rijssen – Zaterdagavond 4 juli werd een 17-jarige jongen uit Raalte mishandeld en beroofd op de Oude Morsweg in Rijssen. De politie is op zoek naar getuigen.

De 17-jarige jongen had een discotheek aan de Morsweg bezocht en liep terug om met de auto door een familielid opgehaald te worden. Hij liep over het fietspad van de Oude Morsweg. Ter hoogte van de Handelsweg kwamen twee mannen tegemoet fietsen. De twee mannen waren geheel in zwart gekleed en droegen capuchons. In eerste instantie fietsten zij hem voorbij, maar toen de jongen op een donker stukje liep, zette één van de mannen de fiets voor hem neer. De mannen begonnen de jongen te slaan en vroegen om geld. De jongen kwam uiteindelijk ten val. De mannen haalden geld uit de portemonnee van de jongen, en gingen er daarna vandoor, in de richting van de discotheek.

De jongen heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen in verband met de verwondingen door de mishandelingen.

 

Van de daders is slechts een summier signalement bekend. Beide mannen waren breed, gespierd. Zij droegen beiden een donkere jas tot de middel met een capuchon. De mannen spraken op een gegeven moment in een andere taal met elkaar.

 

De politie is op zoek naar getuigen van de mishandeling en beroving en naar mensen die mogelijk weten wie de daders zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.

Politie logo jas