Apeldoorn – De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak op een AH-supermarkt aan de Talingweg in Apeldoorn op vrijdag 13 juni rond 05.05 uur.

De politie gaat er bij nader onderzoek vanuit dat er drie of vier personen bij betrokken zijn. Tijdens de ramkraak werd met een auto de pui van de supermarkt geramd.  Het is niet duidelijk of men met buit is vertrokken. De achtergebleven auto is na de ramkraak in brand gestoken of door de klap in brand gevlogen. Er werd gezien dat enkele personen in een andere auto stapten en wegreden. De  politie was snel  ter plaatse en zette met meerdere eenheden de achtervolging in die dwars door de wijk voerde. Op de Mangaanstraat minderde de auto plotseling vaart en sprongen de verdachten uit de auto en vluchtten de wijk in. De politie achtervolgde hen te voet verder en maande hen onderweg steeds te stoppen. Hier gaven de verdachten geen gehoor aan. Er zijn twee waarschuwingsschoten gelost door de politie om de verdachten tot stoppen te dwingen, maar ook hier gaven zij geen gehoor aan.

Waarschuwingsschoten

Er werd gezien dat enkele personen in een andere auto stapten en wegreden. De  politie was snel  ter plaatse en zette met meerdere eenheden de achtervolging in die dwars door de wijk voerde. Op de Mangaanstraat minderde de auto plotseling vaart en sprongen de verdachten uit de auto en vluchtten de wijk in. De politie achtervolgde hen te voet verder en maande hen onderweg steeds te stoppen. Hier gaven de verdachten geen gehoor aan. Er zijn twee waarschuwingsschoten gelost door de politie om de verdachten tot stoppen te dwingen, maar ook hier gaven zij geen gehoor aan.

Aanhouding

De verdachten raakten in de wijk uit het zicht, maar op aanwijzen van een getuige is één verdachte in de tuin van een woning aangetroffen en aangehouden door de politie. De verdachte is een 27-jarige man uit Twello. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De politie heeft uitgebreid gezocht in de wijk naar de andere verdachten. Hierbij is ook een politiehelikopter en een burgernetactie ingezet, maar men trof helaas verder niemand meer aan.

Getuigen gezocht

De recherche is een opsporingsonderzoek gestart en is dringend op zoek naar tips.  Als er mensen zijn die vrijdagochtend rond 05:00 uur iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben, dan hoort de politie het heel graag. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844.