-Regio- De temperaturen zakken inmiddels tot het nulpunt en het wordt sneller donker. Reden genoeg voor inbrekers om juist in de wintermaanden een bezoek te brengen aan uw bedrijf of woning. De politie laat op haar website weten dat ook uit statistieken blijkt dat inbrekers vooral in de wintermaanden actief zijn. Sommige bewoners in uw regio krijgen een controle van de gemeente, maar lang niet alle bedrijven of woningen ondergaan altijd de juiste controle. Om die reden hebben wij 5 tips tegen inbraak op een rij gezet, zodat u in de wintermaanden weet waar u alert op moet zijn.

Onze tips tegen inbraak in de winter

Tip 1: Zet inbrekers in het licht

Felle lampen zijn een doorn in het oog voor inbrekers. Overweeg om lampen te plaatsen met bewegingssensoren die onverwacht bezoek op uw terrein detecteren. De verlichting kan eventueel met tijdschakelaars worden ingesteld, zodat de lampen alleen werken wanneer u zelf niet aanwezig bent. Het wordt tevens geadviseerd van tijd tot tijd het patroon en eventueel de positie van de lampen aan te passen, zodat inbrekers niet kunnen anticiperen op het gedrag van u of uw medewerkers.

Tip 2: Verminder de signalen van afwezigheid

Inbrekers anticiperen op uw gedrag door te letten op tekenen die wijzen op uw afwezigheid. Denk bijvoorbeeld aan een openstaand hek of post die nog bij de ingang van uw pand ligt. Bent u afwezig? Maak dan afspraken met nabij gelegen panden om regelmatig even uw terrein te controleren en post op te halen. De aanwezigheid van fysieke beveiliging of dagelijkse controle is één van de vele manieren om inbrekers af te schrikken.

Tip 3: Overweeg sensoren met alarmering functie

Een andere mogelijkheid is het plaatsen van sensoren met alarmering functie. Dit geeft ongewenste bezoekers de indruk dat ze in de gaten worden gehouden. Sommige sensoren alarmeren u al wanneer bezoekers het terrein betreden. De sensoren kunnen vervolgens schakelingen activeren, bijvoorbeeld opvolging door mobiele surveillance of een melding bij de buren, die vervolgens polshoogte kunnen nemen.

Een andere tip tegen inbraak is het plaatsen van camerabeveiliging. Deze oplossing vereist natuurlijk een investering, echter ook met een klein budget kunt u zowel overdag als ‘s nachts de activiteiten rondom uw bedrijf of woning nauwlettend in de gaten houden.

Tip 4: Achter slot en grendel

Controleer tijdig of uw sloten nog in goede staat verkeren. Oude sloten en zwakke hekwerken zijn makkelijker te forceren en zijn daarmee een groter doelwit voor inbrekers. Vervang indien nodig de sloten op uw deuren of plaats extra sloten en vergrendeling op deuren en ramen voorzien van hetSKG-keurmerk.

Tip 5: Wees alert op veranderingen in uw omgeving

Wees extra alert voor veranderingen in de omgeving, bijvoorbeeld de verplaatsing van vuilniscontainers of ladders en deuren of ramen die openstaan. Ook raden we u aan ladders en vuilniscontainers en aanverwante obstakels te verplaatsen en elders te verankeren wanneer deze grenzen aan uw pand of terrein waar bezoekers ongewenst zijn. Deze kunnen goed gebruikt worden als opstap om over hekken te klimmen of hogere verdiepingen te bereiken.

Dank aan RJ Safety&Security voor dit artikel met bijbehorende tips.