Olst – – Na een achtervolging is zondagmorgenvroeg 10 augustus in Raalte een 55-jarige man (woonplaats nog niet vastgesteld) aangehouden voor poging inbraak in Olst.

In de Joke Smitlaan was geprobeerd een woning open te breken. Daarbij werd door de buurt een signalement van een auto opgegeven met daar twee mannen. Het tweetal werd later in deze auto gesignaleerd op de Rijksstraatweg. Ze reden vervolgens met hoge snelheid (ruim 120 km/u.) via de Wijheseweg richting Raalte, waarbij ze bijna frontaal in botsing kwamen met een tegemoetkomende auto. De vluchtauto kwam tot stilstand tegen een geparkeerde auto in de Jacob Reviusstraat in Raalte. De mannen renden er vandoor, maar de 55-jarige man kon worden ingerekend. Hij is ingesloten. In de inbeslaggenomen auto lagen enkele spullen die waarschijnlijk gestolen zijn. Naar de inbraak en de tweede man wordt een nader onderzoek ingesteld.

NB:

Hun aanhouding wordt in verband gebracht met een woninginbraak die zaterdagnacht in de omgeving Wijhe plaatsvond en een inbraak aan de Vijverhof van donderdag op vrijdag jl.

Eerder werd vermeld dat het zaterdagnacht om een poging tot inbraak aan de Vijverhof ging; dat was dus niet het geval.