Bathmen- De A1 bij Bathmen is zondagavond rond 20:30 uur kort afgesloten vanwege een verontrustende melding. Een melder zag een persoon met een vuurwapen uit het raam van een voertuig hangen. De politie neemt meldingen al s deze zeer serieus en heeft met diverse eenheden het voertuig tot stoppen gedwongen.

Na het stilzetten van het voertuig heeft de politie de 3 inzittenden met een BTGV procedure uit het voertuig gepraat. BTGV staat voor Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte. Bij deze procedure wordt de verdachte(n) benaderd met een geladen en getrokken pistool. Als de verdachte niet luistert naar de agent, dan kan een waarschuwingsschot gelost worden. Als de verdachte hierna nog niet luistert, dan wordt gericht geschoten op de verdachte.

Na de uitpraatprocedure zijn de 3 inzittenden gecontroleerd. Er werden geen vuurwapens aangetroffen. Wel trof de politie een voorwerp die op een vuurwapen leek. Hoewel het hier meeviel, neemt de politie altijd het zekere voor het onzekere. Na controle en een gesprek mochten de inzittenden hun weg weer vervolgen.Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De A1 tussen Deventer en Bathmen werd kort erna ook weer vrijgegeven.

Foto: Rogier van Dommelen